PlexHosting - a rugalmas tárhelyszolgáltatók szoftvere

Általános leírás - miért a PlexHosting?

"Domain regisztráció, tárhely szolgáltatás, virtuális gépek bérlése; mindent egy rendszerben, közel az ügyfélhez."

 

A PlexHosting szoftver alapja egy olyan ügyfélkapu-rendszer, melyben a megrendelők a lehető legnagyobb szabadságot kapják, ezzel is biztosítva számukra a gyors és precíz megoldásokat. Az ügyfél a megrendelést az online felületen egy gyors regisztrációval egybekötve adja le, így a szolgáltatáselőkészítés teljes folyamatát figyelemmel tudja kísérni.

A rendszer a saját ügyfélkezelés mellett több kiszolgáló szoftverrel tartja  a folyamatos kapcsolatot, így marad "egy kézben" az összes szolgáltatás elérése az ügyfél és az adminisztráció számára. Az üzleti logika és az ügyfelek kezelése tehát a központi rendszer részei, ehhez kapcsolódnak opcionálisan a következő modulok: számlázás, hibajegykezelő rendszer, domain regisztrációs rendszer, tárhelykezelő rendszer, e-mail kiszolgálás, DNS kezelése, virtuális gépeket fenntartó és kezelő rendszer.

A kiszolgáló környezet telepítése után a központi rendszer beállítására mindössze egy alkalommal van szükség, onnantól a folyamatos frissítéseknek és a Plex Online által biztosított tudásbázisnak köszönhetően a teljes kiszolgálás biztosított.

A szoftver nemcsak moduláris felépítésű, ezzel biztosítva a testreszabhatóságot, de teljesen skálázható is, az ügyfélkör növekedésével elegendő a szoftver által kezelt hardvereszközök kapacitásának bővítése, és a konfiguráció beállítása az optimális teljesítménykihasználás elérése érdekében.

A rendszer licencdíja magában foglalja az ügyfél igényeinek megfelelően kialakított és megtervezett saját dizájn elkészítését és implementálását is.

 

 

Teljeskörű szolgáltatás - a funkciók bemutatása

1. Ügyfélkezelés, számlázás, szolgáltatások kezelése

Az ügyfelek az első szolgáltatás megrendelésekor töltik ki a regisztrációhoz szükséges adatbeviteli mezőket. A rendszer alapja a kapcsolattartó felhasználó, mely létrehozhat a saját profilja alatt több "személyiséget". Az adott felhasználónak így lehet biztosítani, hogy akár egy, akár több szolgáltatás esetén más-más személyek "nevében" kezelje a szükséges technikai problémákat. Tegyük fel például, hogy egy szoftverfejlesztő egyéni vállalkozó regisztrál a rendszerbe. Ezzel létrehoz magának egy felhasználót, mellyel be tud lépni az adminisztrációs felületre. Itt tud rendelni akár a saját vállalkozásának, akár ügyfeleinek domain neveket, tárhely csomagokat, vagy virtuális gépeket, melyeket a "valódi" ügyfél nevében kezel, a "valódi" ügyfél nevére készül a számla, de egy felhasználó alatt kezelhető minden beállítás.

A kapcsolattartó láthatja az általa megrendelt szolgáltatásokat, azok lejárati idejét, kapacitásinformációit, a kiállított díjbekérőket és számlákat, azok befizetésének státuszát, illetve új szolgáltatásokat rendelhet meg, vagy meglévőket tud lemondani, bővíteni, szűkíteni.

 

2. Domain regisztráció

A domain regisztráció kezeléséhez partnerünk (továbbiakban a Regisztrátor) online elérhető rendszerét használja a PlexHosting szoftver. Ez azt jelenti, hogy az adminisztráció, a logika és a nyilvántartás a PlexHostingon belül van megoldva, az adott domain(ek) regisztrációja azonban az erre jogosult Regisztrátoron keresztül, illetve esetlegesen - külföldi domainek esetén - a Regisztrátor partnerein keresztül valósul meg.

A Domainek kezelése esetén az ügyfélnek lehetősége van más tárhelyszolgáltató hasonló szolgáltatásaira irányítani a domaint, vagy a PlexHostingon belül általa megrendelt szolgáltatáshoz igénybe venni azt.

Az ügyfél saját maga tudja kezelni a domain beállításait, de amennyiben erre nincs szüksége, vagy nem ért hozzá, az alapbeállításokkal mindenképpen tudja használni a regisztrált nevet.

 

3. Tárhely csomagok

Tárhely csomag rendelése esetén a rendszer egy Open Source keretrendszert használ a csomagok kezeléséhez. A keretrendszer telepítését és beállítását a licencdíj tartalmazza. A PlexHosting tárhely csomag rendelését az ügyfél által leadott megrendelővel egyidőben képes kezelni, a beállításoktól függően a fizetés megtörténte után, vagy akár azonnal létrejön a rendelt tárhely csomag, így az azonnal használatba is vehető.

Tárhely csomagok létrehozására bármikor van lehetőség, a meglévő beállított csomagok tartalma tetszőlegesen módosítható, illetve szabadon beállíthatóak a kiegészítésként rendelhető szolgáltatások árai és mennyiségei is. (Pl. adott tárhely csomaghoz plusz e-mail cím rendelhető.)

A PlexHosting képes a tárhely csomagok megrendelésekor az ügyfél igényei alapján a tárhelyre automatikusan ingyenes opensource keretrendszereket előtelepíteni, ezzel a legtöbb ügyfél igényeit azonnal, emberi beavatkozás nélkül ki tudja elégíteni.

 

4. Virtuális gépek

A virtuális gépek rendelése a tárhely csomagokhoz hasonlóan történik, azzal a különbséggel, hogy az itt rendelkezésre álló csomagok teljesítménye jóval magasabb, ezzel párhuzamosan a fennálló erőforrások nagy valószínűséggel szűkebbek, így az ügyfélkör bővülésével gyakrabban lehet szükség a hardverkörnyezet bővítésére.

A virtuális gépek kezelése a tárhely csomagokhoz hasonlóan egy belső keretrendszer segítségével történik automatikusan. Az ügyfél az igényeinek megfelelő környezettel és erőforrással rendelkező gépet kapja akár emberi beavatkozás nélkül is a számla befizetését (vagy a megrendelést) követően.

 

Rugalmas konstrukció - gazdaságos fizetési megoldások

 

1. Egyszeri díj - a teljes kód, fejlesztő cégeknek

Amennyiben az ügyfél saját fejlesztői kapacitással rendelkezik, lehetősége van arra, hogy egyben megvásárolja a teljes kódbázist, funkcionális és technikai specifikációkat, illetve a felhasználói dokumentációt. Ez esetben a Plex Online egyszeri "kivásárlási" díjért cserébe a teljes anyagot az ügyfél birtokába adja, és a továbbiakban nem tud felelősséget vállalni sem az üzemeltetésért, sem a folyamatos karbantartási és fejlesztési feladatokért.

Csak hosszú távú, fejlesztési részleggel rendelkező ügyfeleknek ajánljuk!

 

2. Idő alapú licenc vásárlás

Saját fejlesztőkkel nem rendelkező, vagy a kiszolgáló szoftver biztonságát és folyamatos fejlődését szem előtt tartó ügyfeleinknek az idő alapú licenc vásárlását javasoljuk, mellyel a szolgáltatás használati jogát tudják biztosítani maguknak. Ezzel elérhetővé válik a teljes rendszer funkcionalitása egy saját példány telepítésével, melynek üzemeltetését, folyamatos fejlesztését, karbantartását is vállaljuk, valamint havi meghatározott mennyiségű személyes technikai segítségnyújtást is biztosítunk.

Ilyen megoldásból az ügyfél elvárásaihoz igazodva többféle konstrukciót is biztosítunk, a szerződés időtartamát, illetve a személyes segítségnyújtás szintjét figyelembe véve.

Kapcsolat

info@plex.hu
H-1118 Budapest
Ugron Gábor utca 35.

Support

support@plex.hu
+36 1 445-0167