Kik vagyunk?

Egy kis történelem

Több szálon is indulhatunk, de legalább két irányból meg tudjuk közelíteni a jelenlegi felállást. Kicsit bemutatjuk mindkettőt, a többi meg maradjon meg a kötetlen beszélgetések témájának.

Egyrészt van az, hogy Adverticum Zrt. - Vertika Kft. - Plex Online Kft. Ilyen sorban. "Elődünk", az Adverticum annak idején nemcsak hirdetéskiszolgálással foglalkozott, hanem többek közt portálfejlesztéssel is. Ehhez ugye már akkor hozzájött az üzemeltetés is, ráadásul az adserver üzemeltetési feladatai is ott voltak...

Idővel az Adverticum profilt tisztított, így kivált belőle a Vertika Alkalmazás-szolgáltató Kft. Ide került minden portálos fejlesztés, üzemeltetés. Egy ideig kevesebb figyelem jutott a cégre a csoporton belül, majd lelkesen rástartoltunk, hogy újra lendületbe hozzuk a Vertikát. Ekkor már hat főre bővültünk, átvettük a korábbról maradt portálüzemeltetéseket, átvizsgáltuk, hogy mit érdemes, mit nem érdemes fenntartani, és hozzánk került többek közt a rendszergazdai tevékenység is, azaz az adserver alatti infrastruktúra üzemeltetése is.

A Vertikát kicsit kinőttük, ezért alapítottunk akkor hatan egy új céget, Plex Online Kft. néven. Ez van most, bővülünk, fejlődünk, terméket fejlesztünk, üzemeltetünk.

A másik irány Tom, a vezető fejlesztőnk iránya, hiszen az Ő "gyermeke" a PortalFW, mely cégünk egyik legnagyobb terméke, ő kezdte el sok-sok évvel ezelőtt fejleszteni ezt a saját keretrendszert, mely azóta is folyamatosan fejlődik, bővül, változik a kor igényeinek megfelelően, megszámolni sem tudjuk, hogy hány site használja jelenleg.

A portálmotorunkról bővebben hamarosan olvashatsz a PortalFW menüpontban technikai részleteket.

 

Jelen

Nemrég még tizen voltunk, most jóval kevesebben, és külsős munkatársakat is meg kellett bíznunk, de a lehetőségekhez képest folyamatosan keressük a többi láncszemet, akik a fejlesztésben és az üzemeltetésben segítenének nekünk.

Több termékünk is piacon van, a hoszting üzletben van a WombatHosting és Prímhosting oldalunk, van egy levelezőszolgáltatásunk a beszédes message.hu domain alatt, sms küldő szolgáltatásunk az sms.message.hu domainen, és természetesen a PortalFW és egyéb keretrendszerek alapjaira is fejlesztünk kisebb-nagyobb rendszereket. Készítünk HTML5 sablonokat és kisalkalmazásokat, és üzemeltetünk kisebb-nagyobb rendszereket. Ezen kívül több "mobilosításban" vettünk részt, melyek nagy részéről nem beszélhetünk, készítettünk dizájnt és konfiguráltunk már OpenCart és Magento példányokat, illetve Wordpress példányokat is.

 

Kapcsolat

info@plex.hu
H-1118 Budapest
Ugron Gábor utca 35.

Support

support@plex.hu
+36 1 445-0167